2 травня 2007, Кіровоград
Птахофабрика у Кіровоградському районі продаватиме продукцію у сусідні області!
Кіровоградський район, на території якого розташований обласний центр, насправді набагато більше впливає на наш з вами добробут, аніж це може здатися на перший погляд. Це стосується і огірків та помідорів, що їх регулярно постачає комбінат на Северинці, і ковбас, що їх виробляються у Черняхівці, і яєць, що потрапляють на наші столи із села Кіровське.
Вирощувати птицю в Україні завжди було вигідно – яйця, м'ясо і пір'я не залишали розумного господаря з пустими руками. Але на початку дев'яностих років вирощувати не просто птицю, а племінні породи та ще й продавати яйця не „на стіл”, а на продовження роду корисної птиці стало невигідно. Про це журналістам розповів виконуючий обов'язки директора товариства „Кіровський” Володимир Кулик.
За його словами, часи негараздів, пов'язані із приватизацією та збереженням профілю підприємства сьогодні майже минули. Запорукою тому – інвестиції, що надходять на птахофабрику. Якщо порівняти ситуацію, коли у 2002 році у комплексі лишилося всього 10 тисяч голів птиці, то вже до кінця поточного року птахофабрика планує розмітити у реконструйованих корпусах до 650 тисяч курей. Це стало можливо багато в чому завдяки компанії „Агроінвест”, яка вклала і продовжує вкладати кошти в оновлення виробництва.
Як розповів присутній на прес-турі для журналістів Олександр Ушаков, заступник директора ВАТ „Кіровський”, реконструкція дозволить у десять разів збільшити поголів'я, а також – забезпечити його кормами власного виробництва, адже тут планується звести відповідний завод. Це не тільки дозволить повністю задовольнити потребу кіровоградців, але й вийти на нові ринки – вже сьогодні ведуться переговори із підприємствами Дніпропетровської та Вінницької областей. Усього, із завершенням реконструкції, річна продуктивність фабрики становитиме 240 мільйонів яєць!
Вікторія Талашкевич
(Кіровоградський прес-клуб реформ)
|